Šrifto dydis:
2010-03-05

Islandijos virtuvė(1)



Rubrikose: Gurmano kampelis » Kelionės  Žymos:

Islandijos herbasLAMBATJOTSUPA – avienos sriuba – tokia maistinga ir sušildanti avienos sriuba verdama Islandijoje. Sriuboje esančios daržovės, ypač daržiniai kopūstai, suteikia jai nuostabią spalvą ir aromatą. Sriuba valgoma su duona.

 

8 porcijos reikia: 1 kg ėriuko mėsos – mentės arba krūtinėlės, 500 g morkų, 500 g kaliaropių, 1 poro, 400 g baltųjų kopūstų, 2 l vandens, 50 ml ryžių, 200 g šaldytų daržinių kopūstų, 50 ml kapotų petražolių.

 

Nuvalykite morkas bei kaliaropes ir supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais, baltuosius kopūstus išskirstykite lapeliais. Mėsą supjaustykite 1 cm gabalėliais.

 

Sudėkite mėsą į prikaistuvį, užpilkite vandens ir pasūdykite. Užvirinkite ir rūpestingai nugraibykite putas. Uždenkite ir 30 min. pavirinkite ant mažos ugnies.

 

Sudėkite ryžius, morkas, kaliaropes ir baltuosius kopūstus. Pavirinkite dar valandą. Įdėkite porą, daržinius kopūstus ir dar 10 min. pavirinkite.

 

Užderkite susmulkintas petražoles ir dėkite ant stalo su duona.

Skaitytojų komentarai

  1. ramunas

    Gera diena , siaip tai klaida ivelet pavadinime lambakjotsupa turetu buti nes tikrasis pavadinimas sriubos Lambakjötsúpa ir ingredientai truputi kitie


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Ko dar nežinojote apie jūros gėrybes? Ko dar nežinojote apie jūros gėrybes? 

    Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau

Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote 

  Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau

Salotų auginimo ypatumai Salotų auginimo ypatumai 

  Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? 

  Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas 

  Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? 

  Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų (1)

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 

    Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino 

    „Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau

Rizikinga meilė
Intrigantės
Naujienų paieška pagal datą
2022 m. gruodžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Lap    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Adida papildai sportui