POLLO QUISO CON VEGETALE – vištienos ir daržovių troškinys – labai mėgstamas patiekalas Urugvajuje.
4 porcijoms reikia: 1 didelio viščiuko (apie 1,5 kg), 200 g grybų, 2 morkų, 1 skiltelės česnako, 4 valg. šaukštų sviesto, 1 arbatinio šaukštelio miltų, druskos, juodųjų pipirų, 1 žiupsnelis muskato riešutų, 2 valg. šaukštų susmulkintų svogūnų laiškų, 200 ml sauso baltojo vyno, 1 kietai virto kiaušinio supjaustyto griežinėliais.
Sukapoti viščiuką. Nuvalyti grybus ir supjaustyti, bet neplauti. Nulupti ir supjaustyti morkas. Sugrūsti česnaką.
Ištirpinti 2 šauktus sviesto keptuvėje ir pakepinti daržoves, kol jos šiek tiek paruduos. Įdėti česnako, pabarstyti miltais, įberti pusę šaukštelio druskos ir žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišyti. Sudėti visas daržoves į troškintuvę.
Įtrinti viščiuko gabaliukus druska ir pipirais. Apkepinti iš visų pusių likusius 2 šaukštuose sviesto. Sudėti daržoves, apibarstyti riešutais ir svogūnų laiškais. Įpilti vyno, uždengti ir troškinti apie 45 min.
Papuošti kiaušinio griežinėliais ir patiekti į stalą ant padėklo arba tiesiai su troškintume.
![Maisto tendencijų bangavimas: kaip tai keičia restoranų veiklą? Maisto tendencijų bangavimas: kaip tai keičia restoranų veiklą?](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/leks-516x371-3e55f7mo9rm9oetkmzhlbuy0wapkwn7s6zm7x4d4duybots74.jpg)
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
![Kaip laikyti produktus šaldytuve? Kaip laikyti produktus šaldytuve?](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/darzoves-516x356-3d2hw1ih1o4bb1z9qy2p02lax78ita4dg9l6bsz7711kzruv4.jpg)
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
![Ko dar nežinojote apie jūros gėrybes? Ko dar nežinojote apie jūros gėrybes?](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/Juros-gerybiu-grilio-rinkinys-scaled-516x772-3b28i6jris291pi25e91j7apjdeutz6nmzzr6hjds8g6xd5vk.jpg)
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
![Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/aludariu-gildija-516x501-36b9l3rk93lkpybaat52r7189n1lv9f1b19q9jhzglszbkjr4.jpg)
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
![Salotų auginimo ypatumai Salotų auginimo ypatumai](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/Salotų-auginimo-ypatumai-516x343-35xa1ut74clauz3og2hf3p5idituvv7sn2rem7kligrobmghs.jpg)
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
![Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas?](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/52-516x389-33jxizvmbvcj64wi9z2ccowkqh3wtlsr0cf6ivajj70xdfbb4.jpg)
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
![Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/kepsnine-516x342-32nkidhk1u1ftv0pe9n86efrzqtbs2b3bml0gs1sf0weuqvi8.jpg)
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
![Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas?](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/gril1-516x290-32c8ezpr4bbppt7g93l563kjurkkhd63xwzy3yljl2xilotfk.png)
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
![Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/Grybai_baravykai_Saltinis-Stocksnap-516x344-2zhjixb9rn8i3kf6lhb50sij4wv49qx47h2zk8477019ua7sw.jpg)
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
![Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu](http://www.siluteszinios.lt/wp-content/uploads/bfi_thumb/Konservavimas_Saltinis-StockSnap-2za5vgftc7ojps4qeg5ay5k8ab55110y5ufmj2pev0b7streo.jpg)
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą