HUEVOS RANCHEROS – kaimiška kiaušinienė – įprastiniai pusryčiai Meksikoje – kukurūzų paplotėliai (tortilijos) su kiaušiniais, pomidorų padažu ir pupelėmis, ir dar didelis puodelis šokolado. Taip pavalgę tikriausia būsite sotūs ligi pat vakaro. Toks patiekalas tinka ir priešpiečiams.
6 porcijoms reikia: 12 paplotėlių, 550 ml kukurūzų miltų, 1 šaukštelis druskos, 325 ml vandens, padažui: 3 šaukštai aliejaus, 250 ml smulkiai sukapotų svogūnų, 1 skiltelė česnako, 5 pomidorų, kurios reikia nulupti, išimti sėklas ir sukapoti, 3 konservuotų ankštinių pipirų (serrano), išskalautų šaltame vandenyje ir sukapotų, pusės šaukštelio cukraus, 1 šaukštelis druskos, 2 šaukštelių smulkiai sukapotų šviežių kalendų; kiaušinienei: 6 šaukštų sviesto, 12 kiaušinių, 6 prinokusių avokado vaisių, kurios reikia nulupti ir išimti kauliukus.
Sumaišykite miltus su druska. Įpilkite 250 ml vandens. Minkykite tešlą rankomis ir po truputį įpilkite dar vandens. Kai tešla nebelips prie pirštų, išskirstykite į 12 dalių.
Įkaitinkite orkaitę iki 125 laipsnių. Iškočiokite tešlos gabalėlius į 12 vienodo didumo apskritų paplotėlių. Įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite paplotėlius po vieną be riebalų, po 2 min. kiekvieną pusę. Suvyniokite į rankšluostį, kad neatauštų.
Pakepinkite svogūnus ir česnaką aliejuje, bet kad neparuduotų. Sudėkite pomidorus, ankštinius pipirus, suberkite cukrų, druską ir žiupsnelį juodųjų pipirų. Užvirinkite padažą ir leiskite virti 15-20 min. pamaišant. Padažas turi sutirštėti. Įmaišykite kalendas.
Įdėkite po 2 paplotėlius į kiekvieną lėkštę, ant jų uždėkite kiaušinius ir aplink kiekvieną kiaušinį papilkite padažo. Papuoškite avokado skiltelėmis.

Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau

Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau

Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

„Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau
Parašykite komentarą