Šrifto dydis:
2018-12-10

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas?



Rubrikose: Gurmano kampelis » Sveikata

gril1

 

Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms auga riebaliukas. Keičiantis kūno linijoms tenka atsisakyti griliaus malonumų, o tai tikrai liūdina, kadangi valgyti visi mėgstame skaniai ir sočiai.

Tandyras keramikinė krosnis yra puikus pasirinkimas tiek tokiu atveju, kai maistas kepamas namuose, tiek tokiu atveju, kai  norisi juo mėgautis miške. Svarbiausia, kad kokybiška kepsninė pagaminta taip, kad produktai būtų garinami savo pačių garuose, tad taip maksimaliai išlaikomas  skonis bei kvapas, tačiau išvengiama nereikalingų riebalų ir kitose kepsninėse pasitaikančių degėsių, kurie kenkia Jūsų skrandžiui.

www.kepsnines.lt/ siūlo labai platų įrangos pasirinkimą, o mes atskleisime kelis patarimus, kurie padės išvengti augančio pilvuko net ir valgant daug maisto.

Pirmiausia siūlome nepamiršti, kad grilintis labai skanu ne tik mėsą, tačiau ir daržoves bei žuvį. Daugelis žmonių teigia, kad tai net kur kas skanesnis pasirinkimas, kuris džiugina receptorius.  Kadangi daržovės ir žuvis yra liesesnis pasirinkimas – siūlome tai įvertinti ir rinktis tai, kas padės palaikyti gražias kūno linijas.

Taip pat dažnai riebaliukai gali augti ir dėl per didelio druskos kiekio, kurį gaunate kartu su prieskoniais. Siūlome rinkis natūralius, lietuviškame darže augančius prieskonių, kurie neturi daug druskos. Marinuodami mėsas papildomai nedėkite majonezo, kuris dažnai tampa pačiu pagrindiniu riebalų šaltiniu. Galiausiai, kai kurie mėgsta kepimo metu ant mėsos užpilti šiek tiek alkoholio, kadangi taip ji įgauna daugiau skalsaus kvapo. Siūlome to vengti, kadangi nuolatinis  alkoholio įsisavinimas skatina ir didesnį apetitą, galiausiai, pats alkoholis taip pat turi daug kalorijų.

Valgyti skaniai ir nelabai kaloringai tikrai įmanoma. Svarbiausia apgalvoti kiekvieną patiekalą. Galiausiai, greta grilyje keptų patiekalų rinktis kuo daugiau daržovių, kurios užpildys Jūsų skranduką. Taip pat nerekomenduojama valgyti mėsos su ryžiais arba bulvėmis, kadangi tai nereikalingai apkrauna organizmą.

Leiskite sau džiaugtis skaniausiais patiekalais, kurių gaminimas yra paprastas kaip niekada.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Maisto tendencijų bangavimas: kaip tai keičia restoranų veiklą? Maisto tendencijų bangavimas: kaip tai keičia restoranų veiklą? 

  https://unsplash.com/photos/tomatoes-on-plate-9fy37IYSB3g Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau

Kaip laikyti produktus šaldytuve? Kaip laikyti produktus šaldytuve? 

  Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau

Ko dar nežinojote apie jūros gėrybes? Ko dar nežinojote apie jūros gėrybes? 

    Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau

Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote 

  Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau

Salotų auginimo ypatumai Salotų auginimo ypatumai 

  Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? 

  Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas 

  Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? 

  Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų (1)

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

Naujienų paieška pagal datą
2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Vas    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Adida papildai sportui