KOTTBULLAR – mėsos kukuliai – labai populiarus patiekalas visoje Švedijoje ir pirmauja tarp kitų patiekalų ant švediško stalo. Švedai, o ypač vaikai, mėgsta juos, patiektus su daržovėmis ir baltu padažu, virtomis arba keptomis bulvėmis su įvairiais padažais ir net su bruknių uogiene. Taip pat gali būti patiekiami kaip užkandis prie įvairių gėrimų.
4 asmenims reikės: 500 g maltos jautienos ir liesos kiaulienos, 2 valg. šaukštai sutrupintos nesaldžios baltos duonos, 150 ml riebaus pieno, 1 kiaušinis, 1 arbatinis šaukštelis druskos, 1 žiupsnelis juodųjų arba baltųjų pipirų, šaukštas susmulkinto svogūno, sviesto kepimui.
Duona su pienu sumaišoma paliekama 15 min.
Sumaišius prieskonius, kiaušinį ir svogūną, dedama mėsa bei kiti produktai. Viskas gerai išmaišoma.
Keptuvėje ištirpdomas sviestas, formuojami kukuliai ir kepama apie 4 min.

Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau

Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau

Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

„Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau
Parašykite komentarą