Šilutėje užregistruotas ūmios žarnyno infekcijos protrūkis
Rubrikose: Sveikata Žymos: Ligos
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba praneša, kad Šilutėje pradėtas tyrimas dėl ūmios žarnyno infekcijos – salmoneliozės protrūkio. Pirminiais duomenimis, blogai pasijuto 4 praėjusį savaitgalį viename pobūvyje dalyvavę asmenys, 2 iš jų paguldyti į ligoninę, dar 2 nukentėję asmenys gydosi namuose.
Šilutės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, gavusi pranešimą apie susirgusius asmenis, nedelsiant patikrino svetainę „Rūta“ (Tilžės g.23, Šilutė), kurioje vyko pobūvis. Patikrinimo metu grubių personalo ir patalpų higienos pažeidimų nenustatyta, tačiau maisto tvarkymo patalpoje, kur pjaustomas ir serviruojamas pagamintas ir atvežtas maistas, trūko rankų ir paviršių dezinfekavimui skirtų medžiagų, nebuvo kontroliuojama šaldytuvų temperatūra. Taip pat nustatyta, kad patiekalai pobūviui buvo gaminami tiems patiems savininkams priklausančioje kavinėje „Klumpė“ (Gluosnių g. 13C, Šilutė), kurios patikrinimo metu inspektoriai taip pat neturėjo priekaištų personalo, patalpų higienai, savikontrolės sistemai. Patikrinimo metu tyrimams buvo atrinkti vandens, plovinių, bei patiekalų mėginiai.
„Įvertinus pobūvį aptarnavusių viešojo maitinimo įmonių patikrinimų duomenis, galima įtarti, kad ūmi žarnyno infekcija kilo dėl pačių pobūvio dalyvių atsineštų produktų – kreminių tortų ir karšto rūkymo žuvies,“ – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Rita Sadūnaitė.
Pasak specialistės, kiekvienais metais šalyje yra užregistruojama po kelis ūmių žarnyno infekcijų protrūkius, kilusius ne dėl maisto tvarkymo įmonių, o dėl pačių vartotojų kaltės. Specialistė pataria ypač atsargiai vartoti tokius greitai gendančius produktus, kaip kreminiai tortai ar pyragaičiai, mažai termiškai apdoroti žuvies, paukštienos gaminiai ir pan. „Greitai gendantys maisto produktai ypač jautrūs transportavimo ir laikymo sąlygoms. Todėl, jei vartotojai nežino ar galės užtikrinti, kad prieš patekdami ant vaišių stalo, tokie produktai bus tinkamai atvežti ir saugomi, tuomet geriau pasirinkti kitokius, ne tokius jautrius aplinkos ir saugojimo temperatūrai, ne taip greitai gendančius gaminius ir produktus,“ – pabrėžė specialistė.

Su vaikais ir šeimomis dirbantys Šilutės ligoninės specialistai pastebi, kad užsitęsęs karantinas, blogina vaikų sveikatą. Tėvai vis dažniau » Daugiau

Nuo vasario 1 dienos Šilutės ligoninėje vyriausiojo gydytojo pavaduotojo medicinai pareigas laikinai eina doc. m. dr. Darius Ereminas. » Daugiau

Praėjusią savaitę, sausio 20-ąją, Šilutės ligoninėje antrąja COVID-19 vakcinos doze buvo paskiepyti 78 įstaigos darbuotojai. Šiandien planuojama paskiepyti » Daugiau

Šilutės ligoninėje nuo vasario atnaujinamos paslaugos: Reanimacijos ir intensyvios terapijos ir Vidaus ligų skyrių veikla, planinės hospitalizacijos ir » Daugiau

Jei ruošiatės varžyboms, profesionaliai sportuojate, o galbūt tai darote mėgėjiškai, tačiau taip pat pageidaujate akivaizdžių rezultatų, labai tikėtina, » Daugiau

Įvertinusi šalyje susiklosčiusią epidemiologinę padėtį ir nepakankamai sumažėjusį gyventojų mobilumą, Vyriausybė pirmadienį nutarė pratęsti karantino režimą iki 2020 » Daugiau

Šilutės rajono savivaldybei 2020 metais valstybės biudžeto lėšų būstų pritaikymo neįgaliesiems darbams atlikti buvo skirta 9 905,66 Eur. » Daugiau

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai primena, kad asmenys, turėję didelės rizikos sąlytį su užsikrėtusiuoju koronavirusine infekcija (COVID-19), » Daugiau

Veido kaukės dažnai yra naudojamos apsisaugoti nuo virusų bei gripų jų protrūkio metu. Atsiradus naujajam koronavirusui, veido kaukės » Daugiau

Liposakcija yra labai efektyvus būdas atsikratyti riebalų. Riebalų nusiurbimas užtikrina, kad jo metu bus pašalinamas riebalų perteklius probleminėse » Daugiau
Parašykite komentarą