Šrifto dydis:
2014-09-07

Žuvienės virimo čempionatas virsta savireklamų čempionatu(6)



Rubrikose: Gurmano kampelis  Žymos:

 

VI Respublikiniame Žuvienės virimo čempionate

 

Šilutės mažųjų laivų uoste šeštadienį, rugsėjo 6 d. vyko jau VI Respublikinis Žuvienės virimo čempionatas. Šiemet sulaukta 46 komandų, kurios atvyko iš visos Lietuvos, Rusijos, Latvijos, Švedijos ir net Turkijos.

 

Puodai kunkuliavo nuo pat ankstaus ryto. Deja, užkaitus puodus prasidėjo ir savireklamų šou – verslininkai, o ypač politikai stengėsi kai galima ryškiau pristatyti ne kulinarinio paveldo šedevrus, o savo paslaugas, politines pažiūras ir žinoma parodyti save. Suprantama, visgi artėja savivaldos rinkimai. Komandų šefai varžėsi kuris išvirs skaniausią žuvienę ir laimės čempiono titulą bei Šilutės rajono savivaldybės mero pagrindinį prizą – unikalų Žuvienės virimo čempiono žiedą.

 

Skaniausią žuvienę rinko vertinimo komisija, kurios sudėtyje buvo europarlamentaras Zigmantas Balčytis, Seimo pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis, III čempionato nugalėtojas Raimondas Plikšnys, IV čempionato nugalėtojas Kazimieras Stasiulionis iš Elektrėnų, V čempionato nugalėtoja Ilona Liorančienė, Lietuvos vandenų asociacijos direktorius Vaidotas Ramonas, Tarybos narys Šarūnas Laužikas, verslininkas Rimgaudas Višinskas, grupės „Karčiama“ vadovas Vygantas Stoškus, žemės ūkio ministro patarėjas Vilius Martusevičius, UAB „Įtampa“ vadovas Algis Bekeris, šilutiškis verslininkas Remigijus Baltutis, Salos etnokultūros centro direktorė Birutė Servienė.

 

Kol buvo verdamos žuvienės, visus šventės dalyvius linksmino grupė „Džentelmenai“, po to šventėje pasirodė chorvedė Asta Pilypaitė su Alytaus miesto choru, vėliau dainininkė iš Klaipėdos Birutė Petrikytė.

 

VI Respublikinis Žuvienės virimo ar savireklamų čempionatas? Nuotraukos Edvardo Lukošiaus

 

VI Respublikinis Žuvienės virimo ar savireklamų čempionatas?

 

Atėjus metui paskelbti ir apdovanoti skaniausias žuvienes išvirusias komandas bei jų šefus 2014 m. VI Respublikiniame Žuvienės virimo čempionate prizininkai išsidėstė sekančiai:

 

Skaniausios žuvies sriubos kategorijoje III vieta atiteko UAB „Šilutės būstas“ komanda (107 balai).

 

II vieta – Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų partijos komanda „Nauja jėga“ (110 balų).

 

Šilutės seniūno Raimondo Steponkaus įsteigtas asmeninis specialus prizas, kurį pagamino Adomas Milukas, įteiktas I vietos nugalėtojai komandai – čempionei – „Viešvilės upėtakis“ (112 taškų).

 

Tradicinės žuvienės kategorijoje III vieta – degalinių tinklo „EMSI“ komanda iš Vilniaus (106 balai).

 

II vieta – Šilutės socialdemokratų partijos komanda (115 balų).

 

I vieta – Partijos „Tvarka ir teisingumas“ komanda „Šilutės ereliai“ (117 balų).

 

Absoliučia VI respublikinio Žuvienės virimo čempionato nugalėtoja paskelbta taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ komanda, tik šįkart moteriškoji – „Erelių moterys“ (128 balai).

 

 

 

Myliu Silute

Skaitytojų komentarai

  1. vietinis

    kodėl negali kaip normalus zmones virti ta zuviene, prisikabina veliavu, plakatu, juos ir i scena velkasi, o jau sypsenus politikoriu tai atrodo, kad snukiai plys tiek issisiepus, kuoktu i juos ziureti ir tas pats kartojasi per kiekviena didesne svente

  2. silutiskis

    Nu jooo, matos is nuotrauku kokia partija laikrasty nusipirkus rinkimams….

    • Lina

      „silutiskis“ komentatoriaus žiniai renginys buvo nemokamas ir nuotrauka panaudota neliaupsina jokio politiko ar politinės jėgos.

  3. egle

    Reikia baigti su pavadinimu zuvienes virimo cempionatas. Pavadinimas turetu skambeti „Politiku zuvienes virimo sriuba“. Labai baisu stebeti prisigerusius politikus ir zuvienes virimo virejus kai jie atejus pabaigai eina i scena atsiimti prizu ir krenta nuo laipteliu.

  4. birutė

    kitas čempionatas bus tik iš politinių komandų ir jų pakalikų, mes džiaugsimės, kad bent pažiūrėti leidžia

  5. stasys

    Sveikiname mieli politikai, kad nepraleidote progos pasireklamuoti, tik ar negėda prieš šventės svečius, kurie eilę metų čia atvyksta tikrai ne į jūsų fizionomijas pasigrožėti, o prizinių vietų taip ir negauna


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Salotų auginimo ypatumai Salotų auginimo ypatumai 

  Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? 

  Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas 

  Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? 

  Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų 

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 

    Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino 

    „Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau

Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ 

  Šeštadienį, Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono » Daugiau

Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje 

    Nors šiuo metu miškai tikrai nelepina grybais, tačiau švėkšniškiai, puoselėdami tradiciją vėl visus norinčius kvietė į grybavimo » Daugiau

Medea klinika
Adida papildai sportui
Medea klinika

Naujienų paieška pagal datą
2020 m. rugpjūčio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Lie    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31