Šrifto dydis:
2018-12-10

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas?



Rubrikose: Gurmano kampelis » Sveikata

gril1

 

Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms auga riebaliukas. Keičiantis kūno linijoms tenka atsisakyti griliaus malonumų, o tai tikrai liūdina, kadangi valgyti visi mėgstame skaniai ir sočiai.

Tandyras keramikinė krosnis yra puikus pasirinkimas tiek tokiu atveju, kai maistas kepamas namuose, tiek tokiu atveju, kai  norisi juo mėgautis miške. Svarbiausia, kad kokybiška kepsninė pagaminta taip, kad produktai būtų garinami savo pačių garuose, tad taip maksimaliai išlaikomas  skonis bei kvapas, tačiau išvengiama nereikalingų riebalų ir kitose kepsninėse pasitaikančių degėsių, kurie kenkia Jūsų skrandžiui.

www.kepsnines.lt/ siūlo labai platų įrangos pasirinkimą, o mes atskleisime kelis patarimus, kurie padės išvengti augančio pilvuko net ir valgant daug maisto.

Pirmiausia siūlome nepamiršti, kad grilintis labai skanu ne tik mėsą, tačiau ir daržoves bei žuvį. Daugelis žmonių teigia, kad tai net kur kas skanesnis pasirinkimas, kuris džiugina receptorius.  Kadangi daržovės ir žuvis yra liesesnis pasirinkimas – siūlome tai įvertinti ir rinktis tai, kas padės palaikyti gražias kūno linijas.

Taip pat dažnai riebaliukai gali augti ir dėl per didelio druskos kiekio, kurį gaunate kartu su prieskoniais. Siūlome rinkis natūralius, lietuviškame darže augančius prieskonių, kurie neturi daug druskos. Marinuodami mėsas papildomai nedėkite majonezo, kuris dažnai tampa pačiu pagrindiniu riebalų šaltiniu. Galiausiai, kai kurie mėgsta kepimo metu ant mėsos užpilti šiek tiek alkoholio, kadangi taip ji įgauna daugiau skalsaus kvapo. Siūlome to vengti, kadangi nuolatinis  alkoholio įsisavinimas skatina ir didesnį apetitą, galiausiai, pats alkoholis taip pat turi daug kalorijų.

Valgyti skaniai ir nelabai kaloringai tikrai įmanoma. Svarbiausia apgalvoti kiekvieną patiekalą. Galiausiai, greta grilyje keptų patiekalų rinktis kuo daugiau daržovių, kurios užpildys Jūsų skranduką. Taip pat nerekomenduojama valgyti mėsos su ryžiais arba bulvėmis, kadangi tai nereikalingai apkrauna organizmą.

Leiskite sau džiaugtis skaniausiais patiekalais, kurių gaminimas yra paprastas kaip niekada.

Myliu Silute

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas 

  Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? 

  Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų 

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 

    Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino 

    „Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau

Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ 

  Šeštadienį, Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono » Daugiau

Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje 

    Nors šiuo metu miškai tikrai nelepina grybais, tačiau švėkšniškiai, puoselėdami tradiciją vėl visus norinčius kvietė į grybavimo » Daugiau

Žuvienė – publikos numylėtinė Žuvienė – publikos numylėtinė 

    Valstybinio turizmo departamento kartu su Europos Komisija organizuojamuose geriausių Lietuvos gastronominių projektų rinkimuose lapkričio 19 d. triumfavo » Daugiau

Foreportažas iš grybavimo šventės „Grybavimo fiesta 2015” Foreportažas iš grybavimo šventės „Grybavimo fiesta 2015” 

    Šeštadienį Papjaunio kaime (Švėkšnos seniūnija), Danutės ir Sigo Štulcų sodyboje „Gilė“ vyko Švėkšnos neįgaliųjų draugijos skyriaus organizuojama » Daugiau

Medea klinika
Adida papildai sportui
Medea klinika

Naujienų paieška pagal datą
2019 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Bal    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031