Šrifto dydis:
2013-10-09

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas – konkurso „Mano krašto gardėsis“ nugalėtojas


Autorius: F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyrius
Rubrikose: Gurmano kampelis  Žymos:

 

Nuotrauka F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

 

Gyvoji krašto enciklopedija „Graži tu mano“ kvietė atskleisti savo miestelio skanėstus visam pasauliui – pasidalinti gardžiausių patiekalų receptais ar straipsniais apie savo regiono kulinarinį paveldą konkurse „Mano krašto gardėsis“. Konkursui buvo pateikta per 80 įrašų iš Aukštaitijos, Suvalkijos, Žemaitijos, Dzūkijos. Kadangi skirtingi regionai nevienodai intensyviai dalyvavo konkurse, komisijos nuomone buvo nutarta, jog 4 bibliotekos-laimėtojos bus renkamas ne pagal regionus, o iš visų pateiktų konkursui įrašų. Nugalėtojais tapo: Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės Sigitos Kasparavičienės aprašytas tradicinis kintiškių patiekalas „Keptas-troškintas starkis“, Anykščių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos ir Elektrėnų savivaldybės viešosios bibliotekos Abromiškių filialobibliotekininkių pateikti patiekalų receptai. Nugalėtojai bus apdovanoti metine 2014 metų leidinio „Šeimininkė“ prenumerata jų atstovaujamai bibliotekai, o receptai bus pateikti specialioje receptų knygoje, kurią gaus ir pats laimėtojas.

 

Kepto-troškinto starkio receptą rasite čia http://www.grazitumano.lt/w/index.php?title=Keptas-tro%C5%A1kintas_starkis&rcid=483925

 

 

Myliu Silute

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų 

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 

    Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino 

    „Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau

Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ 

  Šeštadienį, Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono » Daugiau

Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje 

    Nors šiuo metu miškai tikrai nelepina grybais, tačiau švėkšniškiai, puoselėdami tradiciją vėl visus norinčius kvietė į grybavimo » Daugiau

Žuvienė – publikos numylėtinė Žuvienė – publikos numylėtinė 

    Valstybinio turizmo departamento kartu su Europos Komisija organizuojamuose geriausių Lietuvos gastronominių projektų rinkimuose lapkričio 19 d. triumfavo » Daugiau

Foreportažas iš grybavimo šventės „Grybavimo fiesta 2015” Foreportažas iš grybavimo šventės „Grybavimo fiesta 2015” 

    Šeštadienį Papjaunio kaime (Švėkšnos seniūnija), Danutės ir Sigo Štulcų sodyboje „Gilė“ vyko Švėkšnos neįgaliųjų draugijos skyriaus organizuojama » Daugiau

Ar viską žinote apie mėsą, kurią valgote? Ar viską žinote apie mėsą, kurią valgote? 

    Prekybininkų duomenimis, labiausiai Lietuvoje augančia preke jau kelerius metus iš eilės tampa mėsa, ypač vištiena – pastarosios » Daugiau

Virtuvės šefės patarimai padės išlaikyti mėsą ilgiau šviežią Virtuvės šefės patarimai padės išlaikyti mėsą ilgiau šviežią 

    Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, vienam žmogui Lietuvoje tenka 78,2 kg mėsos per metus – šis skaičius » Daugiau

Medea klinika
Adida papildai sportui
Medea klinika

Naujienų paieška pagal datą
2018 m. rugsėjo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Rgp    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930