Šrifto dydis:
2013-10-09

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas – konkurso „Mano krašto gardėsis“ nugalėtojas


Autorius: F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyrius
Rubrikose: Gurmano kampelis  Žymos:

 

Nuotrauka F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

 

Gyvoji krašto enciklopedija „Graži tu mano“ kvietė atskleisti savo miestelio skanėstus visam pasauliui – pasidalinti gardžiausių patiekalų receptais ar straipsniais apie savo regiono kulinarinį paveldą konkurse „Mano krašto gardėsis“. Konkursui buvo pateikta per 80 įrašų iš Aukštaitijos, Suvalkijos, Žemaitijos, Dzūkijos. Kadangi skirtingi regionai nevienodai intensyviai dalyvavo konkurse, komisijos nuomone buvo nutarta, jog 4 bibliotekos-laimėtojos bus renkamas ne pagal regionus, o iš visų pateiktų konkursui įrašų. Nugalėtojais tapo: Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės Sigitos Kasparavičienės aprašytas tradicinis kintiškių patiekalas „Keptas-troškintas starkis“, Anykščių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos ir Elektrėnų savivaldybės viešosios bibliotekos Abromiškių filialobibliotekininkių pateikti patiekalų receptai. Nugalėtojai bus apdovanoti metine 2014 metų leidinio „Šeimininkė“ prenumerata jų atstovaujamai bibliotekai, o receptai bus pateikti specialioje receptų knygoje, kurią gaus ir pats laimėtojas.

 

Kepto-troškinto starkio receptą rasite čia http://www.grazitumano.lt/w/index.php?title=Keptas-tro%C5%A1kintas_starkis&rcid=483925

 

 


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote 

  Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau

Salotų auginimo ypatumai Salotų auginimo ypatumai 

  Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? 

  Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas 

  Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? 

  Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų 

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 

    Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino 

    „Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau

Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ 

  Šeštadienį, Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono » Daugiau

Medea klinika
Adida papildai sportui
Medea klinika

Naujienų paieška pagal datą
2020 m. spalio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Rgs    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031