Šrifto dydis:
2013-10-09

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas – konkurso „Mano krašto gardėsis“ nugalėtojas


Autorius: F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyrius
Rubrikose: Gurmano kampelis  Žymos:

 

Nuotrauka F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

 

Gyvoji krašto enciklopedija „Graži tu mano“ kvietė atskleisti savo miestelio skanėstus visam pasauliui – pasidalinti gardžiausių patiekalų receptais ar straipsniais apie savo regiono kulinarinį paveldą konkurse „Mano krašto gardėsis“. Konkursui buvo pateikta per 80 įrašų iš Aukštaitijos, Suvalkijos, Žemaitijos, Dzūkijos. Kadangi skirtingi regionai nevienodai intensyviai dalyvavo konkurse, komisijos nuomone buvo nutarta, jog 4 bibliotekos-laimėtojos bus renkamas ne pagal regionus, o iš visų pateiktų konkursui įrašų. Nugalėtojais tapo: Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės Sigitos Kasparavičienės aprašytas tradicinis kintiškių patiekalas „Keptas-troškintas starkis“, Anykščių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos ir Elektrėnų savivaldybės viešosios bibliotekos Abromiškių filialobibliotekininkių pateikti patiekalų receptai. Nugalėtojai bus apdovanoti metine 2014 metų leidinio „Šeimininkė“ prenumerata jų atstovaujamai bibliotekai, o receptai bus pateikti specialioje receptų knygoje, kurią gaus ir pats laimėtojas.

 

Kepto-troškinto starkio receptą rasite čia http://www.grazitumano.lt/w/index.php?title=Keptas-tro%C5%A1kintas_starkis&rcid=483925

 

 


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Maisto tendencijų bangavimas: kaip tai keičia restoranų veiklą? Maisto tendencijų bangavimas: kaip tai keičia restoranų veiklą? 

  https://unsplash.com/photos/tomatoes-on-plate-9fy37IYSB3g Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau

Kaip laikyti produktus šaldytuve? Kaip laikyti produktus šaldytuve? 

  Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau

Ko dar nežinojote apie jūros gėrybes? Ko dar nežinojote apie jūros gėrybes? 

    Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau

Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote Lietuvoje švenčiamas Alutinis: 10 faktų apie alų, kurių galbūt nežinojote 

  Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau

Salotų auginimo ypatumai Salotų auginimo ypatumai 

  Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? 

  Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas 

  Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? 

  Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų (1)

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

Naujienų paieška pagal datą
2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Kov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Adida papildai sportui