Šrifto dydis:
2010-03-05

Meksikos virtuvė



Rubrikose: Gurmano kampelis » Kelionės  Žymos:

Meksikos herbasHUEVOS RANCHEROS – kaimiška kiaušinienė – įprastiniai pusryčiai Meksikoje – kukurūzų paplotėliai (tortilijos) su kiaušiniais, pomidorų padažu ir pupelėmis, ir dar didelis puodelis šokolado. Taip pavalgę tikriausia būsite sotūs ligi pat vakaro. Toks patiekalas tinka ir priešpiečiams.

 

6 porcijoms reikia: 12 paplotėlių, 550 ml kukurūzų miltų, 1 šaukštelis druskos, 325 ml vandens, padažui: 3 šaukštai aliejaus, 250 ml smulkiai sukapotų svogūnų, 1 skiltelė česnako, 5 pomidorų, kurios reikia nulupti, išimti sėklas ir sukapoti, 3 konservuotų ankštinių pipirų (serrano), išskalautų šaltame vandenyje ir sukapotų, pusės šaukštelio cukraus, 1 šaukštelis druskos, 2 šaukštelių smulkiai sukapotų šviežių kalendų; kiaušinienei: 6 šaukštų sviesto, 12 kiaušinių, 6 prinokusių avokado vaisių, kurios reikia nulupti ir išimti kauliukus.

 

Sumaišykite miltus su druska. Įpilkite 250 ml vandens. Minkykite tešlą rankomis ir po truputį įpilkite dar vandens. Kai tešla nebelips prie pirštų, išskirstykite į 12 dalių.

 

Įkaitinkite orkaitę iki 125 laipsnių. Iškočiokite tešlos gabalėlius į 12 vienodo didumo apskritų paplotėlių. Įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite paplotėlius po vieną be riebalų, po 2 min. kiekvieną pusę. Suvyniokite į rankšluostį, kad neatauštų.

 

Pakepinkite svogūnus ir česnaką aliejuje, bet kad neparuduotų. Sudėkite pomidorus, ankštinius pipirus, suberkite cukrų, druską ir žiupsnelį juodųjų pipirų. Užvirinkite padažą ir leiskite virti 15-20 min. pamaišant. Padažas turi sutirštėti. Įmaišykite kalendas.

 

Įdėkite po 2 paplotėlius į kiekvieną lėkštę, ant jų uždėkite kiaušinius ir aplink kiekvieną kiaušinį papilkite padažo. Papuoškite avokado skiltelėmis.

Myliu Silute

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Salotų auginimo ypatumai Salotų auginimo ypatumai 

  Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas? 

  Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas Geriausia kepsninė: patarimai, kurie pagreitins paieškas 

  Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? 

  Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų 

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 

    Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino 

    „Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau

Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ 

  Šeštadienį, Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono » Daugiau

Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje 

    Nors šiuo metu miškai tikrai nelepina grybais, tačiau švėkšniškiai, puoselėdami tradiciją vėl visus norinčius kvietė į grybavimo » Daugiau

Medea klinika
Adida papildai sportui
Medea klinika

Naujienų paieška pagal datą
2020 m. rugpjūčio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Lie    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31