Šrifto dydis:
2016-09-04

Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“



Rubrikose: Gurmano kampelis

Nuotraukos Gintaro Radzevičiaus

Nuotraukos Gintaro Radzevičiaus

 

Šeštadienį, Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono žiedo kovėsi net 44 komandos, kurios išvirė net 2920 litrų žuvienės.

 

Tarptautinis žuvienės virimo čempionatas Šilutėje vyksta jau aštuntus metus iš eilės. Deja, tenka apgailestauti, kad pastaruosius trejus metus apdovanojami tik rajone valdžią savose rankose turinčios politinės jėgos atstovai.

 

2014 m. VI Respublikiniame Žuvienės virimo čempionate tradicinės žuvienės kategorijoje I vieta atiteko partijos „Tvarka ir teisingumas“ komandai „Šilutės ereliai“, o absoliučia nugalėtoja paskelbta taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ komanda, tik šįkart moteriškoji – „Erelių moterys“. 2015 m. geriausios žuvienės virimo čempiono žiedą meras Vytautas Laurinaitis užmovė komandos „Šilutės ereliai 777“ virėjui Algimantui Svitkinui. Tuomet vietoje plojimų pasigirdo minios švilpimas.

 

Šiųmetis VIII-asis žuvienės virimo čempionatas taip pat baigėsi „savų“ apdovanojimu. Kadangi ta pati komanda antrą kartą apdovanojama negali būti, absoliučia nugalėtoja buvo paskelbta Pagėgių „Senosios Gėgės žvejai“ komanda.

 

 

Edvardo Lukošiaus vaizdo įrašas

 

Myliu Silute

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas? 

  Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų Baravykų pintinės priverčia prisiminti senus ir ieškoti naujų receptų 

  Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu 

  Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau

5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį 

    Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų » Daugiau

Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino 

    „Valgykite daugiau žuvies!“– visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas » Daugiau

Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ Geriausias žuvienės virėjas ir vėl iš „savų“ 

  Šeštadienį, Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono » Daugiau

Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje Fotoreportažas iš „Grybų fiesta 2016” Švėkšnoje 

    Nors šiuo metu miškai tikrai nelepina grybais, tačiau švėkšniškiai, puoselėdami tradiciją vėl visus norinčius kvietė į grybavimo » Daugiau

Žuvienė – publikos numylėtinė Žuvienė – publikos numylėtinė 

    Valstybinio turizmo departamento kartu su Europos Komisija organizuojamuose geriausių Lietuvos gastronominių projektų rinkimuose lapkričio 19 d. triumfavo » Daugiau

Foreportažas iš grybavimo šventės „Grybavimo fiesta 2015” Foreportažas iš grybavimo šventės „Grybavimo fiesta 2015” 

    Šeštadienį Papjaunio kaime (Švėkšnos seniūnija), Danutės ir Sigo Štulcų sodyboje „Gilė“ vyko Švėkšnos neįgaliųjų draugijos skyriaus organizuojama » Daugiau

Ar viską žinote apie mėsą, kurią valgote? Ar viską žinote apie mėsą, kurią valgote? 

    Prekybininkų duomenimis, labiausiai Lietuvoje augančia preke jau kelerius metus iš eilės tampa mėsa, ypač vištiena – pastarosios » Daugiau

Medea klinika
Adida papildai sportui
Medea klinika

Naujienų paieška pagal datą
2019 m. sausio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Gru    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031